Головна » Архів новин
« 1 2 3 4 5 ... 95 96 »
На пленарному засіданні 06 квітня 2012 року Київська міська рада підтримала проект рішення "Про відмову в погодженні проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж селища Коцюбинське Київської області”.

Про це редакцію Сайту громади селища повідомили в прес-службі Київради.

Нагадаємо, що Коцюбинська селищна рада звернулась до Київради з пропозицією погодити  збільшення території селища майже на 4 тис. га за рахунок земель КП "Святошинське лісопаркове господарство”, яке розташовано на території м. Києва.Заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега зауважила, що тимчасова контрольна комісія з вивчення ситуації навколо розширення меж селища Коцюбинське за рахунок земель лісового фонду ... Читати далі »
Категорія: Проблема лісу | Переглядів: 807 | Додав: Daygger | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (0)

Недавно на мою "электронку" пришло письмо следующего содержания:

"Добрый день! Я проживаю по адресу Бакала, 16. Думаю, этой центральной улицей пользуется много жителей нашего поселка, и особенно автотранспорт. Перед моим двором после дождя или снега образуется огромная лужа, там на проезжей части впадина со всех сторон,  где и скапливается вода. Нигде в поселке такого нет.

Обращалась с коллективным письмом, подписанным всеми заинтересованными  соседями в поселковый совет, но реакция была странной, вырыли котлован для скопления воды, и обещали выбирать, как выгребную яму, машиной. Но после дождей, когда лужа особенно большая, и надо срочно выбрать, машина либо сломана или нет бензина. После данных действий, стало еще хуже, земля больше осела. То, что заливает мой двор, погреб, дом, я уже молчу, но это центральная улица, едут такие приличные машины, пешеходы ... Читати далі »
Переглядів: 729 | Додав: Daygger | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (1)

Коцюбинська селищна рада знайшла спосіб зберегти київський ліс за собою. На засіданні 3 квітня депутати проголосували за рішення створити Національний парк на території селища на виконання доручення президента.

Зокрема, селищні депутати вирішили оголосити територію селища Коцюбинського "об’єктом природно-заповідного фонду" та створити "Святошинсько-Біличанську філію національного природного парку "Голосіївський".

Однак окремі представники громади заявляють, що це рішення не вбереже Біличанського лісу від забудови, бо насправді є лише окозамилюванням.

Як пояснила "Українській правді. Київ" депутат селищної ради і журналіст Ірина Федорів, Коцюбинська селищна рада готує підґрунтя для подальшого дерибану лісу.

"Оскільки президент дав доручення Олександру Попову (голова КМДА) і Анатолію Присяжнюку (губерн ... Читати далі »

Категорія: Проблема лісу | Переглядів: 880 | Додав: Daygger | Дата: 06.04.2012 | Коментарі (3)

Депутати селища вирішили звернутися до Президента, Київської облради та КМДА з відповідним листом.

Нагадаємо, нещодавно Київрада ухвалила звернутися до гаранта та Верховної Ради України, відреагувавши на роздачу лісу в приватну власність Коцюбинською селищною радою.

У проекті звернення столичних депутатів, йдеться про приєднання селища Коцюбинське до Києва.

 У рішенні, яке було прийняте на позачерговій с ... Читати далі »

Переглядів: 807 | Додав: Daygger | Дата: 06.04.2012 | Коментарі (10)

Судово-землевпорядна експертиза підтвердила, що землі, які роздало в приватну власність смт. Коцюбинське, є територією міста Києва.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

У ході розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом зловживання службовим становищем посадовцями відділу земельних ресурсів в Ірпені при видачі у січні-березні 2009 року 501 державного акту на право власності на землю загальною площею 72 га (смт. Коцюбинське), прокуратура отримала висновки судово-землевпорядної експертизи, проведеної Науково-дослідним інститутом геодезії та картографії.

"Результати проведеної експертизи підтвердили, що вказані землі є територією Києва. З урахуванням цих фактів, прокуратурою міста внесено подання до Київської адміністрації з вимогою терміново вжити заходів до фінансування програми розроблення та вида ... Читати далі »

Категорія: Проблема лісу | Переглядів: 762 | Додав: Daygger | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (2)



Пятьсот семей могут лишиться своих квартир. Люди, вложившие деньги в строительство жилищного комплекса в посёлке Коцюбинское, это пригород Киева, - никак не получат документы на свои квадратные метры. Запрет на оформление прав собственности наложили следователи МВД. В милиции подозревают строителей в мошенничестве. А крайними - оказались частные инвесторы. Как купить квартиру и при этом не остаться на улице - Евгений Кожирнов.

- Здесь у нас детская. Просторная светлая комната. Планируем для ребенка. У нас ребенку три года.

Денис и Ирина Дырдины о том, как обустроят свою квартиру - мечтают уже почти год. В июле 2011-го они выплатили около полумиллиона гривен за это жильё, но получить документы не могут до сих пор.

- Квартира начинает осыпаться. Из-за того, что ее никто не обживает и не штукатурит.

Этот ж ... Читати далі »
Категорія: Проблема лісу | Переглядів: 831 | Додав: Daygger | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

Дослідник київських вирубок Микола Кузін розповів щойно, шо нарешті кількість протестів проти нищення зелених зон перейшла в якість.

Несанкціонована вирубка соснового лісу поблизу вул. Ушакова потягнула за собою не лише мирний протест. Акції небайдужих громадян, котрі 21 березня о третій годині дня зібрались висловити незадоволення діями забудовників, передувала акція прямої дії з боку радикально налаштованої молоді.

Близько тридцяти молодих людей, що представилися націоналістами, о пів на третю організованою колоною підійшли до місця проведення будівельних робіт. Робочі саме почали встановлювати будівельний паркан довкола території майбутнього будівництва. Єдина одиниця встановленої на будівельному майданчику техніки, ... Читати далі »

Переглядів: 620 | Додав: Daygger | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

Чи належить факт роздачі громадської землі у курортному селищі Ворзель до державної таємниці? По версії ворзельської влади – належить. Хоча, не виключаємо, що і до комерційної теж. Тут влада не уточнює. Можливо, що і те, і друге.

Державну ( чи комерційну) таємницю у ворзельській селищній раді бережуть зі знанням справи – 15 сесія, яка відбулася 29 листопада 2011 року і  на якій, зокрема, розглядалося питання роздачі землі, пройшла під завісою особливої секретності – ніде не  було повідомлення як про майбутню сесію, так і про її рішення. Згодом деякі з рішень знайшли своє відображення на сайті і газеті. Але про роздачу землі – нічого.

По Ворзелю поповзли чутки і припущення. Додали роздумів і викладені в інтернеті оголошення про продаж у Ворзелі ділянок у районі санаторію «Перемога», які, згідно геологічних досліджень, не могли відводитися під будівництво, тому і було тут створено селищний  парк. З цього приводу мешканці прилеглих вулиць написали у вищестоящі ... Читати далі »
Категорія: Регіональні | Переглядів: 673 | Додав: Daygger | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (1)

Нещодавно працівники управління державної служби боротьби з економічними злочинами міліцейського главку Київщини затримали 41-річного старшого інспектора комунального підприємства Ірпінської міської ради та 45-річного інспектора цього ж КП. Комунальщики вимагали та отримали від громадянина 3500 гривень за не притягнення останнього до адміністративної відповідальності за здійснення торговельної діяльності без спеціального дозволу на території міста.

Як виявилося, такий випадок не одиничний. На даний час правоохоронці проводять перевірки ще за двома аналогічними заявами приватних підприємців Ірпеня. Люди розповідають, що за можливість торгувати їм доводилося сплачувати по 500 гривень на місяць. Якщо ж підприємець мав кілька торговельних місць, ціна збільшувалася прямопропорційно.

За даним фактом місцева прокуратура порушила кримінальну справу за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Відносно службовців обрано запобіжний захід — п ... Читати далі »
Категорія: Регіональні | Переглядів: 585 | Додав: Daygger | Дата: 02.04.2012 | Коментарі (1)

Президент Віктор Янукович 2 березня цього року доручив головам КМДА Олександру Попову і КОДА Анатолію Присяжнюку вжити заходів для збереження понад 4 тисячі га Біличанського лісу під Києвом, на вирубку й забудову якого зазіхнула Коцюбинська селищна рада. Очільники міста й області пообіцяли розібратися в цьому питанні й сприяти наданню лісу статусу Національного парку. Запобігти незаконним порубкам взялися Генеральна прокуратура та прокуратура Києва.

Однак, попри накладені судом арешти на земельні ділянки, у лісі "виріс” зелений будівельний паркан, який ретельно охороняється із застосуванням технічних засобів відео спостереження, а на сайті одного з обласних забудовників повним ходом продаються квартири в неіснуючому житловому комплексі. Менеджери з продажу квартир, які вербують інвесторів, запевняють, що ... Читати далі »

Переглядів: 677 | Додав: Daygger | Дата: 01.04.2012 | Коментарі (0)