Головна » 2012 » Серпень » 8 » Область рекомендує Президенту й Раді підтримати дерибан 4 тисяч га лісу / Колонка автора
16:42
Область рекомендує Президенту й Раді підтримати дерибан 4 тисяч га лісу / Колонка автора
Президент доручив Попову і Присяжнюку зберегти Біличанський ліс столиці, який з 2008 року намагається роздерибанити Коцюбинська селищна рада.

Акти на ліс вже мають депутати селищної ради, їхні родичі та підставні особи.

Ошукавши людей і провівши псевдогромадські збори, ліс столиці далі планують завести на 6 кооперативів.
Кожному кооперативу правлять близько 100 гектарів (4 тисячі гектарів завести на фізичних осіб – це каторжна робота, тому завести гамузом на нікому невідомі кооперативи – простіше).

Забудовники з області дуже зацікавлені в тому, щоб дерибан відбувся.

Постанова апеляційного суду, якою скасували дерибан, змусила забрати їх паркан з лісу й змотати днями кабель. Але це все окозамилювання, оскільки область далі лобіює інтереси забудовників і прагне реваншу.

Журналістам НТН в скандальному "Новаторі” днями повідомили, що забудова згодом може відновитись.

Область не залишила наміру реалізувати свої бізнес-інтереси за рахунок рекреаційного ресурсу держави, який продовжує долати наслідки чорнобильської катастрофи й є стратегічно важливою буферною зоною не лише для мегаполісу, але й всієї Київщини.

На останньому засіданні облради депутати вирішили "підтримати пропозицію Коцюбинської селищної ради щодо створення філії Національного природного парку "Голосіївський” та включення ОКРЕМИХ територій селища Коцюбинське Київської області до його складу.”

Цього питання не було в порядку денному. Його внесли з голосу. Профільна комісія похапцем розглядала це питання за годину до сесії.

Особливо цинічним є той факт, що комісія, яка підтримує намагання знищити зелені легені називається постійною комісією з питань екології та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

І, як це вже заведено, Область розпоряджається територіями, які їй не належать. Про що Коцюбинській селищній раді роз’яснили в суді апеляційної інстанції.

В "окремі території”, які для годиться вирышили зробити Нацпарком, входять річка Любка, яка є заказником і Романівське болото.

Тобто позиція області: ліс – під забудову для бучанського "Новатора” і йому подібних. Відповідно для Присяжнюка доручення президента – не варте уваги.

Область послуговується тим же доказом, який вже спростовані в суді апеляційної інстанції:

Указ 1941 року, на який посилаються дерибанники, що дає їм нібито площу в 4 тисячі гектарів, говорить виключно про переіменування населеного пункту і його текст не містить площі.

Більше того, рішення виконкому Ірпеня від 1984 року доводить, що площа селища Коцюбинське 87 гектарів і ані соткою більше.

Нещодавно стало відомо, що Коцюбинська селищна рада позивалась до відділу Держкомзему в Ірпені й тишком-нишком виграла апеляцію.

Суд зобов’язав держкомзем включити в площу території селища близько 4 тисяч гектарів й навіть не залучав Київраду, яка представляє територіальну общину Києва, якій і належить ця земля, як сторону.

Днями київська влада, щойно дізнавшись про цей факт, подала касацію.

Для того, щоб зрозуміти, кого підтримує громада, достатньо подивитись відео, як сприймають слова місцевої влади на зборах в селищному клубі, де мали назбирати підписи під зверненням до гаранта.

Й порівняти, як люди аплодують ідеї створення Національного парку.

Я розумію, що є люди, які поставлять свій підпис під зверненням до президента чи ВРУ, за яке проголосувала Облрада, оскільки дехто й далі вірить в те, що Коцюбинська селищна рада таки дасть їм ділянки з столичним лісом, обіцяні перед місцевими виборами.

Але допустити це – означає допустити прецедент, за яким порушується адміністративна цілісність в Україні.

Більше того, виходить, якщо Коцюбинська селищна рада пообіцяє земельні ділянки людям там, де зараз протікає Дніпро, то його треба висушити й таки надати людям обіцяні земельні ділянки.

На жаль, в Україні дійсно є люди, які поставлять і під таким зверненням свій підпис.

Вікторе Федоровичу, просимо підписати Указ й підтримати наміри Київради, яка, як не дивно, на виконання президентського доручення, погодила розширення Національний парк "Голосіївський” на загальну площу 6462,62 га.

Депутатів Верховної Ради просимо не голосувати за неправомірне розширення меж селища Коцюбинське Київської області за рахунок лісу, оскільки таке рішення автоматично спричинить винищення рекреаційного ресурсу держави й стане небезпечним прецедентом для порушення адміністративної цілісності в Україні.

Ірина Федорів, УП.

Переглядів: 1579 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
04.09.2012
1. Ирина [Материал]
Отличная статья! Вы хорошо поработали собрав такое количество документов! Но! А Вы подумали о том, что включив наш лес в голосевский парк, его начнут раздавать киевским депутатам и иже с ними? Что Вы будете писать и делать потом????

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]