Головна » 2009 » Червень » 3 » Літня пора загроза виникнення кишкових захворювань
18:37
Літня пора загроза виникнення кишкових захворювань
Літня пора загроза виникнення кишкових захворювань
Наступає літня пора, пора підви
щеної захворюваності гострими
кишковими інфекціями, і тому
саме зараз буде за доцільне ще раз
нагадати всім як попередити та
застерегти себе від загрози вини
кнення кишкових інфекцій.
Кишкові інфекції одні з най
більш розповсюджених, вони
виникають внаслідок вживання
харчових продуктів, питної води,
овочів та фруктів, які забруднені
збудниками кишкових інфекцій.
При купівлі харчових продуктів
та напоїв обов'язково звертайте
увагу на терміни та умови зберіган
ня продуктів харчування . зберігай
те продукти харчування тільки у
спосіб зазначений на упаковці та у
встановлений термін. Небезпечно
зберігати швидкопсуючі продукти
при кімнатній температурі, коли
мікроорганізми не лише зберіга
ються, але й розмножуються, і за
часту зовнішній вигляд та смакові
якості страв не змінюються. При
готовлені страви бажано спожива
ти відразу, а у випадку їх повторно
го споживання вони мають бути
піддані повторній термічній оброб
ці. Зберігання виготовленої страви
без холоду не має перевищувати дві
години.
Не рекомендуємо Вам вживати в
їжу сирі яйця, адже досвід роботи
показує, що любителі вживання
сирих яєць частіше ризикують зах
воріти на сальмонельоз .
При купівлі будьякого харчово
го продукту у торгівельній мережі
споживач має право вимагати у
продавця документи, що підтвер
джують якість та безпеку реалізова
ної продукції.
При споживанні овочів, фруктів
та ягід їх необхідно добре промити
питною водою.
Нам всім ще раз і ще раз слід дот
римуватись правил особистої гігіє
ни, мити руки перед вживанням та
приготуванням їжі, після відвіду
вання місць загального користу
вання, туалетів.
Пам’ятайте: ваша грамотність та
безпечність допоможе вам і членам
Вашої родини не допустити тих
неприємних моментів, які супро
воджують кишкові захворювання.
Переглядів: 604 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]