Головна » 2010 » Травень » 17
Попри те, що місцева влада Коцюбинського визнала, що незаконно привласнила ліс біля селища, депутати селищної ради скасовувати рішення не квапляться. Натомість планують організувати референдум, щоб надати селищу статусу міста обласного підпорядкування.

Активісти селища переконані, що, отримавши цей статус, буде одразу ж затверджений і оприлюднений генплан, яким узаконять розпаювання прадавнього лісу.

Нагадаємо, що депутати селищної ради Коцюбинського самовільно розширили межі селища за рахунок лісу громади міста Києва.

"Українська правда" вже рік проводить розслідування щодо вирубки лісу, яке розпочав ідеолог партії "Пряма дія" Андрій Старовойт.

Місцеві мешканці намагалися ініціювати референдум, але після зборів документи селищна рада не зареєструвала.

На вихідних депутати селищної ради від "Прямої дії" ініціювали збори для проведення референдуму, щоб надати селищу статус міста обласного підпорядкуванн ... Читати далі »

Категорія: Проблема лісу | Переглядів: 748 | Додав: Сталкер | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (9)

Понад місяць тому більшість сімей округу № 27 (вул. Паризької Комуни, 5) попросили свого депутата Володимира Жаркова надати всі документи щодо розподілу лісу, зокрема список, осіб, які отримали землі в лісі.

14 квітня пан Жарков спрямував депутаське зверення на ім'я коцюбинського селищного голови Вадима Садовського з проханням надати відповідні документи.

"Невдовзі інформація стосовно розподілу земельних ділянок на території лісу та лісових насаджень стане доступною громаді Коцюбинського", - така заявва після цього з'явилася на сайті соціальної ініціативи "Рідне Коцюбинське".

Минув місяць, а інформація про яку попрохали виборці, і досі є за сімома замками. Це при тому, що стаття 13 Закону України "Про статус депутатів місцевих ра Депутатське звернення збов'язує органи місцевого самоврядування та їх посадових осіб у десятиденний строк розглянути та надати відповідь на депутаське зверення.

Таким чином депутат округу №27 досі ... Читати далі »

Категорія: Проблема лісу | Переглядів: 615 | Додав: Сталкер | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (4)

9 травня жителі селища отримали черговий номер газети „Рідне Коцюбинське”, де було анонсовано... чергові ініціативні збори місцевого референдуму. Соціальна ініціатива вирішила поставити питання про перетворення Коцюбинського на місто обласного значення.

Аргументація необхідності таких метаморфоз була обрана досить кумедна, мовляв треба захисти коцюбинські землі від „панів” з Києва, які поклали на них своє око.
„Якщо Коцюбинське отримає статус міста обласного підпорядкування, ми зможемо впевнено говорити про те, що більше ніхто й ніколи не розбазарить землі наших лісів, і не зробить нас жителями столичного придатку”, - так пафосно обгрунтовує потребу в новому статусі селищний депутат, лідер ріднесеньких Володимир Жарков.

І вже традиційно цей пан не згадує про те, що саме свої селищні (не київські) депутати-злодії виділили на підставних осіб із Дніпропетровщини безцінні лісові масиви, які до речі селищу Коцюбинське ніколи і н ... Читати далі »

Категорія: Регіональні | Переглядів: 667 | Додав: Сталкер | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (4)