Головна » 2012 » Березень » 16 » Депутати Київради вирішили звернутися до Президента для захисту лісу
21:42
Депутати Київради вирішили звернутися до Президента для захисту лісу

Депутати Київради ухвалили звернутися до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо ситуації, яка склалась з Біличанським лісом.

Рішення буде оприлюднене в газеті «Хрещатик»

Прес-служба Київради надала текст звернення, який було прийнято за основу й буде доопрацьований новоутвореною тимчасовою комісією, яку очолив Денис Москаль, для публікації редакції Сайту громади селища.

Звернення депутатів Київської міської ради до Президента України та Верховної Ради України з приводу ситуації, яка склалась навколо селища Коцюбинське Київської області

Ми, депутати Київської міської ради, висловлюємо своє глибоке занепокоєння та повну незгоду з діями Коцюбинської селищної ради стосовно прийняття одноособових рішень, які стосуються змін меж селища Коцюбинське Київської області за рахунок земель, які відносяться до земель лісопаркового призначення м. Києва і обліковуються за КП «Святошинське лісопаркове господарство».

Так Коцюбинською селищною радою 25.09.2008 було прийнято рішення №869/22-5 «Про перспективний план розвитку смт Коцюбинське», яким незаконно було затверджено техніко-економічне обґрунтування розвитку селища, та на підставі цього рішення відведено громадянам у приватну власність для індивідуального житлового будівництва близько 100 га земель лісу, що належать столиці.

Згодом Коцюбинською селищною радою було прийнято рішення від 29.04.10 №75 «Про погодження проекту формування і встановлення меж Коцюбинської селищної ради та межі селища Коцюбинське Київської області та впорядкування питань землекористування», яке передано на розгляд Київської міської ради, з метою погодження, як суміжною радою проекту землеустрою щодо відведення Коцюбинській раді 3421,8 га земель лісопаркового господарства міста Києва.

Відповідно до статті 85 Конституції України, статей 6, 173, 174 Земельного кодексу України та статті 2 Закону України «Про столицю України місто-герой Київ» рішення встановлення і зімни меж міста Києва приймається виключно Верховною Радою України за поданням Київської міської ради, погодженням з відповідними радами, з урахуванням історичних, соціальних та інших особливостей території відповідно до чинного законодавства.

Керуючись статтею 3 статті 25 Закону України «Про столицю України місто-герой Київ» органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади Київської області повинні сприяти здійсненню містом Києвом функцій столиці України, зокрема шляхом участі у вирішенні питань щодо розширення меж міста Києва, а не зменшення таких меж.

Доводимо до Вашого відома, що селище Коцюбинське повністю користується комунікаціями та технічними мережами м. Києва, а це водопостачання, каналізація, дорожнє сполучення, кабельні мережі та інше.

Світова практика (зокрема й досвід посткомуністичних країн, які сьогодні приєдналися до Європейського Союзу) показує, що столиці та мегаполіси повинні розвиватися та розширюватися за рахунок межуючи адміністративних одиниць.

На підставі вищевикладеного та з метою недопущення розширення меж селища Коцюбинське за рахунок земель лісового фонду м. Києва та запобігання знищення лісових насаджень Біличанського лісу, просимо Вас розглянути пропозицію Київської міської ради щодо приєднання селища Коцюбинське як територіальної одиниці до столиці України міста Києва.

Заступник міського голови – секретар Київради                   Г.Герега

www.kotsubynske.com.ua

Категорія: Проблема лісу | Переглядів: 505 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]