Головна » 2011 » Грудень » 26 » Ділове містечко «Київ-City» будуватимуть інвестори
20:35
Ділове містечко «Київ-City» будуватимуть інвестори
До переліку об’єктів, що потребують залучення інвестицій, включено проект будівництва ділового центру «Київ-City». Таке рішення було прийняте 22 грудня на засіданні постійно діючої конкурсної комісії із залучення інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста.

За словами голови комісії, заступника голови Київської міської державної адміністрації Руслана Крамаренка, місто визначило п’ять майданчиків для будівництва такого центру, проте найбільш вдалим зараз вважається майданчик «Осокорки-Північні».

«Станом на сьогодні проведено ретельний аналіз майданчиків, виконано містобудівний та економічний розрахунок. Місто готове виконати усі підготовчі роботи, відвести землю тощо, аби у найближчі 10 років залучити інвестиції у розмірі близько 10 млрд. доларів США. Там зможе розміститись близько 400 компаній, вся необхідна інфраструктура з магазинами, готельними номерами та дозвіллям. Загалом ми плануємо, що завдяки реалізації цього проекту з’явиться додатково 50 тис. робочих місць», – зазначив Руслан Крамаренко.

Він наголосив, що перенесення ділової активності на Лівий берег є дуже вигідним, адже таким чином місто звільняє адміністративний центр від офісів, завдяки чому історичні будівлі набудуть зовсім іншого вигляду. Таким чином можна буде розвантажити центральні вулиці та мости і частково перерозподілити транспортні потоки в години пік.

Для успішної реалізації проекту необхідно провести відкритий міжнародний архітектурний конкурс та відкритий міжнародний інвестиційний конкурс. Це дозволить створити найкраще архітектурно-планувальне рішення, забезпечить максимальну інвестиційну привабливість проекту та дасть можливість отримати вигідні інвестиційні пропозиції.

«Ми плануємо винести цей проект на «Перший Київський інвестиційний форум», який відбудеться у березні, та вже у квітні розпочати підготовчі роботи для його реалізації», – сказав Руслан Крамаренко.
Категорія: Україна | Переглядів: 643 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]