Головна » 2012 » Березень » 5 » На відкритті екологічної прокуратури Пшонка говорив про ліс
17:46
На відкритті екологічної прокуратури Пшонка говорив про ліс
Питання охорони навколишнього природного середовища на сьогоднішній день є одними з пріоритетів діяльності Генеральної прокуратури України.

За словами Генерального прокурора України, в більшості випадків причинами тривожного стану екології в Україні є дії та бездіяльність людей, у тому числі посадових осіб. У проваджені ГПУ наразі знаходяться справи, порушені і через незаконне зведення будівель на заповідних та прибережних територіях, і за фактами браконьєрства, і за фактами знищення зелених насаджень тощо.

Зокрема, Генпрокурор Віктор Пшонка навів такі приклади:
"Ось лише кілька прикладів: порубка насаджень у незайманому лісі Конча-Заспи, порубка дерев у Святошинському лісопарку ім. Стуса.

Відома історія "Біличанського лісу”, яка зараз, після відповідного доручення Президента України органам місцевого самоврядування, наближається до логічного завершення у правому полі. І найближчим часом, я думаю, ця територія отримає статус Національного парку”, – сказав він, дивлячись на Присяжнюка та Попова.

На його переконання кожен такий випадок є предметом ретельної прокурорської перевірки. І завдання ГПУ полягає у тому, аби "забезпечити законність в екологічній сфері”.

Відповідно, за ініціативи Глави держави та на виконання його доручення було ухвалено рішення про створення Дніпровської екологічної прокуратури, йдеться у повідомленні на сайті Генпрокуратури.

www.kotsubynske.com.ua

Категорія: Проблема лісу | Переглядів: 546 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]