Головна » 2012 » Березень » 16 » Прокуратура вважає незаконним будівництво у київському лісі
21:38
Прокуратура вважає незаконним будівництво у київському лісі

Слідчий відділ прокуратури Києва розглядає кримінальну справу, порушену за фактами зловживання службовим становищем посадовців селище Коцюбинське, що спричинило тяжкі наслідки.

Йдеться про виділення службовцями держвідділу земельних ресурсів в Ірпені 501 державного акту на право власності на землю загальною площею 72 га у межах Святошинського лісгоспу.

У ході слідства встановлено, що між ТОВ "Будівельно-інвестиційна компанія "Благобуд" та фізичною особою 1 серпня 2011 укладено договір про спільну діяльність у будівництві житлових будинків.

Предметом виконання спірного договору є спільна діяльність у будівництві багатоквартирних житлових будинків з вбудованими та прибудованими приміщеннями соціального призначення на земельних ділянках площею 1, 35 га в межах вулиць Зелена та Кооперативна в смт. Коцюбинське.

Поки прокуратура порушує справи, у лісі триває будівництво

Прокуратурою Києва підготовлено позов про визнання цього договору недійсним.

Тим часом, даними СТБ, на місці загороджених парканом понад двох гектарів має з'явитися новий житловий комплекс. Уже зараз ТОВ "Бік "Благобуд" продає у майбутньому компалексі квартири по 700 доларів за метр квадратний.

За парканом має вирости житловий компалекс "Новатор" з 4-х будинків.

Менеджер з продажу Катерина телефоном запевнила, що днями дерева зрубають, а вже за рік здадуть чотири багатоповерхівки в експлуатацію.

3 березня на сайті новатора була сторінка, присвячена будівництву у Коцюбинському. Однак 12 березня з сайту "Новатора" зникла картинка майбутнього проекту 

За інформацією джерел "Української правди. Київ", частина депутатів, які отримали землю (ліс), переуступили ділянки ТОВ "Бік "Благобуд", щоб потім отримати квартиру в новобудові.

Нині сайт каже, що сторінка про будівництво у Коцюбинському - на стадії розробки. Однак квартири можна придбати вже зараз

За інформацією джерела джерело в правоохоронних органах, ділянка, що наразі огороджена парканом у лісі, перебуває у власності трьох осіб, одна з яких проживає в Бучі і є директором "Благобуду".

За адресою проживання іншої особи зареєстровано нещодавно створене підприємство ТОВ "Будрегіонінвест", що спеціалізується на вирубці дерев, отримало ліцензію на такий вид діяльності до 2016 року. Третьою особою є голова земельної комісії селищної ради Владислав Євстифєєв, який дає відповідні дозволи на вирубку.

"Таким чином, один власник лобіює власні інтереси в селищній раді, дає дозвіл на вирубку дерев і укладає угоду про вирубку з фірмою іншого власника, а третя власниця-директор "Благобуду" укладає договори з інвесторами, які не підозрюючи про усі підводні течії такої оборудки, несуть свої гроші, приваблені красивою картинкою на сайті, а також будівельним авторитетом непричетної до афери компанії", - сказав співрозмовник.

Українська правда. Київ

Категорія: Проблема лісу | Переглядів: 598 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]