Головна » 2010 » Грудень » 3 » Сергій Бєлов відповідає на запитання
17:29
Сергій Бєлов відповідає на запитання
Сергій Бєлов є одним із найактивніших членів Соціальної ініціативи «Рідне Коцюбинське» та вже протягом трьох років головою правління ОСББ свого будинку. Сергій Вікторович жартує, що до цього у нього було спокійне й нормальне життя. 31 жовтня він був обраний від свого округу до селищної ради, тому життя новообраного депутата стане ще цікавішим та веселішим, адже працювати в депкорпусі – справа не з легких. Кореспондент «Рідного Коцюбинського» поспілкувався з Сергієм Вікторовичем з приводу тих проблем селища, які на сьогоднішній день, на його думку, потребують першочергового вирішення, шляхів їх подолання та подальшої роботи селищної ради.

- Сергію Вікторовичу, нещодавно в Коцюбинському відбулися місцеві вибори, і Ви буди обрані мешканцями свого округу депутатом селищної ради Коцюбинського. Які кроки вже встигла зробити влада щодо вирішення проблем селища?
- Після виборів проблеми в Коцюбинському залишились ті самі, про які говорили всі кандидати на посаду. Це дороги й транспорт, питання водовідведення, тепло- і водопостачання, наш славнозвісний перехід через залізничну колію. Це питання культури, безпеки й медицини, освіти й виховання дітей та молоді, а також дозвілля всього населення Коцюбинського – від малого й до великого тощо. Ці проблеми нікуди не зникли і їх потрібно вирішувати.
Я можу з упевненістю говорити про ті питання, з якими я, як звичайний мешканець Коцюбинського, раніше сам стикався. Не всі будинки в нас відремонтовані. Є такі будівлі, де дахи просто злітають! Гостро стоїть питання водопостачання. Не можуть до кінця вирішити проблему електропостачання в селищі: у Коцюбинському працює лише одна лінія, і ми постійно перебуваємо в такому напіваварійному стані.
Проте на сьогоднішній день ми не можемо говорити про вирішення якихось нагальних проблем. З часу проведення виборів та оголошення їх результатів селищна рада провела лише одне засідання. 30 депутатів, які були обрані мешканцями Коцюбинського від кожного округу, були розподілені по шести комісіям, кожна з яких буде займатись вирішенням конкретних питань: промисловість і транспорт, соціальний захист населення, розподілення земельних ресурсів, фінанси тощо. Це все, що ми встигли поки що зробити. Тому говорити про результативність роботи селищної ради Коцюбинського ще зарано. На сьогоднішній день депутати, які входять до тієї чи іншої комісії, мають виробити план подальшої роботи – на рік, на чотири роки. Далі всі плани та пропозиції мають бути затверджені на сесії селищної ради. І вже відштовхуючись від затверджених планів, ми зможемо працювати далі й говорити конкретно та по суті.

- До якої комісії входите Ви? 
- Я входжу до комісії, що займається питаннями транспорту, будівництва та зв’язку.

- Як Ви, як депутат селищної ради, плануєте вирішувати проблеми свого округу?
- Мій будинок входить до окремого виборчого округу – №27. І тому першочергово я маю вирішувати питання поліпшення умов проживання його мешканців. А ми маємо дві глобальні проблеми. Перша стосується численних спроб відібрати в мешканців будинку підвальні приміщення та передати їх у приватні руки. Три роки тому були сфабриковані документи, на основі яких було видане свідоцтво на право власності приватній особі на ці підвали. Протягом усього цього часу ми судимось і домагаємось вирішення цього питання. І я хочу запевнити всіх, що й надалі будемо боротись і руки опускати не збираємось. І я, як депутат селищної ради, впевнений, що ми разом з усіма мешканцями будинку не зупинимось, поки не відвоюємо ці підвали, виведемо шахраїв на чисту воду. Ми будемо використовувати всі важелі впливу, щоб правда врешті-решт перемогла. Це найважливіше питання, наше завдання номер один.
Друге питання пов’язане із постійним подорожчанням газу. Тому, щоб знизити затрати населення на комунальні послуги, я маю план, який хочу втілити в життя, – утеплити фасад будинку. Це призведе до зменшення витрат на обігрів будинку, і тим самим зниження витрат на газ. Чим більше тепла за рахунок утеплення фасаду ми втримаємо, тим менше будемо витрачати на опалення будинку взимку, тобто людям доведеться витрачати коштів із власних кишень набагато менше. І я хочу зазначити, що, витративши один раз гроші на утеплення, ми надалі будемо суттєво заощаджувати на опаленні. Якщо мені вдасться знайти інвесторів та втілити цей проект у життя, то після наступного підвищення ціни на газ, яке відбудеться у квітні місяці ще на 50%, ми зможемо втриматись на тому ж тарифі, який існує зараз. Тобто підвищення цін відбудеться, але ми на нього жодним чином не прореагуємо.

- Сергію Вікторовичу, Ви є членом Соціальної ініціативи «Рідне Коцюбинське». Які перспективи розвитку, на Вашу думку, має ця організація?
- Я вважаю, що в даному випадку все залежить від людей. Якщо команда, яка зібралась навколо Володимира Жаркова, буде й надалі працювати, відточувати свою майстерність, започатковувати нові проекти, спрямовані на розвиток селища, то перспектив розвитку Соціальної ініціативи «Рідне Коцюбинське» буде більш ніж достатньо. Незабаром в Україні будуть вибори до Верховної Ради, за чотири роки знову відбудуться місцеві вибори (а це, до речі, не такий уже й великий проміжок часу). Тому в нашої команди є час на те, щоб проявити себе та ще краще зарекомендувати серед усіх мешканців Коцюбинського, а також залучити нових ініціативних коцюбинчани до організації. Усі члени команди мають час, щоб принести користь Коцюбинському, і зупинятись на досягнутому зараз ніхто не збирається. 

Олена БОНДАРЕНКО
Рідне Коцюбинське
Категорія: Вибори 2010 | Переглядів: 892 | Додав: Daygger | Рейтинг: 1.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]