Головна » 2010 » Вересень » 21 » Школярам Коцюбинскього вперше дали гарячий обід
20:07
Школярам Коцюбинскього вперше дали гарячий обід
Через нерезультативну роботу Міністерства праці та соціальної політики понад півмісяця старшокласники Коцюбинського не отримували безкоштовних обідів.

Сьогодні ці школярі вперше в навчальному році зайшли до їдальні, щоб попоїсти гаряче.

"На обід дали сосиску, ріжки, помідор і чай,” – розповідає детально меню школяр Данило.

Дирекція школи задоволена, що дітям тепер є що їсти. На Білоцерківський воєнторг, який виграв тендер і на якість харчування якого нарікали торік, скарг у освітян поки нема.

"Харчування почали і в принципі начебто нормально. Звичайний обід, як положено. Не знаю, як буде надалі. Продукти завозять. Ми з Білоцерківським напряму не працюємо. Є субпідрядник – комунальне виробниче підприємство громадського харчування. Вони посередники між Білою Церквою і нами,” – пояснює директор школи № 18 Ігор Лошицький.

За обіцяною в міністерстві компенсацією батьки не збираються.

"По-перше, для мене неприпустимо стягувати кошти з скупого бюджету. Хай воно залишиться всім школярам. По-друге, я впевнений, що за цими копійками потрібно оббігати не один поріг і змарнувати не один аркуш паперу, по-третє, я не маю часу і бажання,” – пояснює тато одного із школярів.

Нагадаємо, що право на безкоштовні обіди мають фактично всі школярі смт Коцюбинського, оскільки вони – пільговики: проживають в 4 чорнобильській зоні.

Раніше начальник відділу освіти Ірпінської міської ради Василь Туташинський заявляв про те, що на фінансування харчування у школах Коцюбинського і Гостомеля щодня мали б витрачати 30 тисяч гривень.

Виходить, через затримку з постачанням харчів державний бюджет заощадив майже півмільйона гривень.

"Оскільки тендер не був виграний, то для нього не були виділені гроші Міністерством фінансів. Є безліч звернень батьків до управлінь праці та соцполітики на місцях. Вони мають право в таких упраліннях отримати компенсацію,” – заявляє прес-секретар Міністерства праці та соціальної політики Михайло Кухар.
Категорія: Освіта | Переглядів: 629 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]