Головна » 2010 » Вересень » 9 » Школярі голодуватимуть до 14 вересня: міністерство пропонує батькам компенсацію
22:53
Школярі голодуватимуть до 14 вересня: міністерство пропонує батькам компенсацію
Чиновники Мінпраці та соцполітики знову вчасно не провели результативний тендер, щоб забезпечити школярів харчуванням.

Тендерний комітет відмінив результати торгів у зв’язку з тим, що була лише одна тендерна пропозиція.

У літньому тендері насправді брали участь п’ятеро учасників. Чотирьом з них відмовили, пояснивши, що папери були оформлені не належним чином.

"Сказали, що у нас неправильно прошита документація. У нас була прошита скорозшивачем, кожна сторінка пронумерована. Печатка і підпис – мій. Ну нам сказали, що у нас неправильно воно прошито. Не було одного договору, він був у нас на руках і його можна було б підвезти,” – пояснює, як забракували їхню тендерну пропозицію директорка КП Громадського харчування Гостомельської селищної ради Світлана Вдовенко.

Зараз пропозиція теж одна. І чомусь тепер міністерство знає, як проводити результативні торги з одним учасником.

"У скороченому порядку проводяться погодження з Мінекономіки закупівлі вказаних послуг в одного учасника. Дана процедура орієнтовно завершиться 14 вересня поточного року. Для забезпечення безперебійного харчування дітей на вказаний період прошу розглянути можливість залучення до цього процесу підприємств-харчувальників на благодійних засадах,” – йдеться в листі від заступника міністра Анатолія Дзюбака.

"Період відсутності харчування може бути компенсований батькам дітей за рахунок державного бюджету відповідно до чинного законодавства України,” – цими словами завершується лист чиновника.

В управлінні освіти міста Ірпеня деталізують ситуацію по округу й вже знають, хто цей єдиний претендент.

"У тендері тепер ніби має брати участь Білоцерківський воєнторг. Ця організація – це посередник. Вона не має ні кадрів, нічого.  Вона зарекомендувала себе минулого навчального року не з кращого боку. Затримувала завезення продукції та виплати працівникам їдалень – 2 місяці не розраховувалася, потім не заплатила їм в повному обсязі те, що обіцяла, до того ж мала згідно з договором зробити ремонт їдальні однієї з шкіл – не зробила,” – пояснює локальну ситуацію начальник відділу освіти Ірпінської міської ради Василь Туташанський

"Поки не провели тендер нам треба 30 тисяч щодня. Пропонують залучати благодійників. В мене нема таких можливостей залучати щодня благодійників на 30 тисяч. Вони не можуть собі дозволити такі обсяги допомоги в кризу. І що виходить? Ми будемо залучати благодійників, а Білоцерківський воєнторг буде отримувати прибутки?” – запитує він.

Про Білоцерківський воєнторг начувані не лише у відділі освіти, у селищах про рівень харчування говорять й досі.

"Фруктів не було, м’ясо возили погано. Вони нас годували 2,5 місяці. За цей час не було ні разу молочних продуктів. Тобто в раціон дітей обов’язково повинно входити або молоко, або сир, або сметана. Цього у нас не було,” – скаржиться Світлана Вдовенко.

У міністерстві по-іншому оцінюють якість харчування Білоцерківського воєнторгу.

"Підпишемо договір, а через 5 днів, як це передбачено законом, харчування буде організоване на достойному рівні,” – стверджує заступник міністра праці та соцполітики Анатолій Дзюбак в інтерв’ю журналістам СТБ.

Кіровоградщина, на відміну від Київщини, пішла іншим шляхом. В обхід посередників, уклали напряму угоду із виробниками і тепер ситі та задоволені.

"Тільки в області зекономили за 8 місяців понад мільйон гривень,” – заявляє голова Кіровоградської ОДА Сергій Ларін.

Заощаджені гроші пустили на ремонт шкіл області. Повертатися до старої схеми постачання їжі поки не бажають.

Батькам, чиї діти ходять до шкіл в смт. Коцюбинському та в Гостомелі поки що доводиться, окрім підручників, до ранців пакувати ще й харчі. Гарячої їжі діти не отримують. Про механізми компенсації батьки не знають і досі.

www.kotsubynske.com.ua

Категорія: Освіта | Переглядів: 613 | Додав: Daygger | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]