Головна » 2011 » Березень » 4 » У Коцюбинському готують дзюдоїстів
16:50
У Коцюбинському готують дзюдоїстів
Школа дзюдо існує у Коцюбинському третій рік. Правда, вона діяла ще у 80-90-ті роки, як секція дзюдо та самбо «Роднічок». Її фундатором був відомий тренер з боротьби самбо та дзюдо, майстер спорту СРСР Віктор Ткаченко. Він виховав не одне покоління спортсменів, які брали участь у змаганнях всіх рівнів, починаючи від першості секції і до чемпіонатів СРСР та турнірів міжнародного класу. Сьогодні тренером секції дзюдо Коцюбинської ДЮСШ є вихованець відомого майстра Павло Шевченко. Павло Володимирович виховує в секції близько вісімдесяти юнаків та дівчат.

23 лютого в селищі проходив турнір, присвячений Дню захисника Вітчизни. На відкритті учасників змагань привітали: селищний голова Вадим Садовський, підполковник запасу Є. Дзюба, ветерани Афганістану Віктор Беспалов та Віталій Мельник. Меценатами цього турніру та й, до речі, секції є депутат Коцюбинської селищної ради Вадим Казіміров та директор приватного каменеобробного Підприємства «МК-Престиж» Вадим Кузьміч. Який, до речі, одним із перших фінансово підтримав відродження традицій школи дзюдо.

Змагання мали статус відкритої першості Коцюбинської ДЮСШ, то ж до нас завітали наші друзі-спортсмени з Бучі. У змаганнях взяли участь 70 спортсменів вікової категорії 1998-2006 р. н. Бучу представляли дев’ять спортсменів, три з них вибороли перші місця. Варто відзначити спортсменів Коцюбинського, які вибороли перші місця: Борис Кельді, Іван Дерев’янко, Діонісій Стильмаков, Богдан Холявко, Владислав Казіміров, Акобір Фазілов, Іван Шевченко, Ілля Дерев’янко та Соня П’ятих.

У Коцюбинському готують дзюдоїстів
Головне завдання школи дзюдо – готувати майстрів спорту, спортсменів міжнародного класу, а найголовніше, гідних членів суспільства. Вже сьогодні молоді спортсмени мають титули призерів першого Всеукраїнського фестивалю з дзюдо в молодшій групі, зокрема: Владислав Казіміров (2002 р. н.), Іван Ліфанов та Іван Дерев’янко (2003 р. н.), Іван Ющенко (2005 р. н.), Акобір Фазілов (2001 р. н.), а у середній групі серед юнаків (1998-1999 р. н.) призерами чемпіонату області стали: Іван Шевченко, Іван Варуша, Діонісій Стильмаков, Владислав Фурман, Богдан Холявко, у старшій групі (1993-1997 р. н.) звання чемпіона області виборов Богдан Єрмолаєв, призерами обласних змагань та м. Києва є також Микола П’ятих та Ілля Дібрівний.

Перспективи розвитку цього виду спорту в Коцюбинському та Приірпінні дуже великі, адже по-перше: це видовищний вид спорту, а по-друге – олімпійський, і дуже багато юнаків та дівчаток Коцюбинського хочуть займатися цим спортом. Але сьогодні є певні складнощі, бо прийняти більшу кількість дітей у приміщення площею близько 60 квадратних метрів школа дзюдо не може, татамі також не вистачає. Є сподівання, що за рахунок залучення інвестицій в селищі буде збудовано сучасний спортивний комплекс.


Валентин Собчук
Категорія: Спорт | Переглядів: 914 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]