Головна » 2012 » Березень » 5 » Ірпінь на порозі війни забудовників - або один день роботи земельної комісії.
18:31
Ірпінь на порозі війни забудовників - або один день роботи земельної комісії.
Вівторок 21 лютого, був днем засідання найбільш «ласої» комісії Ірпіньміськради- земельної.

Чому найбільш «ласої» і чим там є поласувати, спитає допитливий читач?

Це питання я поставив собі ще на початку VI депутатської каденції, коли формувався персональний склад депутатських комісій Ірпіньміськради.

Було цікаво, що ж спонукало народних обранців так несамовито «змагатись» за потрапляння саме до земельної комісії?

Невже там чимось «намазано» або кимсь «підмазано» ..?

Тож коли процедура відбору в комісію найбільш достойних, фахових представників народних обранців перетворився на «підкилимні» домовленості, а ймовірніше на банальну торгівлю правом бути членом комісії, я зрозумів що щось ласе, «наркотичне» і невідворотно привабливе в цій комісії мабуть таки є!

Недарма ж на початку формування Ірпіньміськради в недалекому 2010 році декілька перших кандидатур секретаря міськради були «провалені», не без допомоги майбутніх кандидатів на членство у впливових (розумій — грошовитих) комісіях Ірпіньміськради.
Які ймовірно, в такий спосіб, намагались показати «модератору» Ірпіньміськради, депутату – регіоналу Петру Мельнику свою значимість. Тож «співаючий» ректор таки мусив з цим рахуватись, та дав дозвіл на введення в «грошовиті» комісії «неслухняних однопартійців».

Власне сама назва комісії, на перший погляд, не викликає жодних натяків на свою «особливість»:
КОМІСІЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН, ЛІСОВИХ ТА ПРИРОДООХОРОННИХ ПИТАНЬ!
А значить читач розуміє, що це має бути таке собі об’єднання фахівців, яке повинно стежити за прозорістю та оптимізацією земельних відносин, лісових та природоохоронних питань Приірпіння.

Та чи так все насправді?

Приведу персональний склад земельної комісії:

Голова комісії: Мельник Олена Володимирівна, Партія регіонів.
Заступник голови комісії: Власюк Марина Ігорівна, партія «Удар».
Секретар комісії: Гачков Андрій Миколайович, Партія регіонів.
Члени комісії:
Гульчак Володимир Петрович, Партія регіонів.
Пєший Валерій Анатолійович, партія «Батьківщина».
Дем'янко Василь Іванович, Партія регіонів.
Король Петро Юліанович, Партія регіонів.
Олійнич Ольга Романівна, Партія регіонів.

Як бачите представництво «голубої команди» Петра Володимировича Мельника тут найбільше.
Також в цю комісію, додатковим восьмим членом, відправлено( мабуть на «виправлення») одіозну Ольгу Романівну Олійнич – «великого фахівця» в земельних, лісових та природоохоронних питаннях!

Це саме та Ольга Олійнич, яка після земельної афери з Парком Героїв, та втрати крісла Секретаря Ірпіньміськради, напевно потребувала морального відновлення в такому собі «реабілітаційному центрі» під солодкою назвою «земельна комісія»!!!

Заступник мера Ірпеня подав у відставку, звинувативши очільника міста в корумпованості — землі довкола могили Невідомого солдата таки роздали у приватні руки?

Не буду переповідати весь хід засідання, хоча в умілих руках Спілберга, або радше Твентіна Тарантіно такого роду сюжети стають реальними претендентами на «Золоту пальмову гілку», або навіть на «Оскар», та виділю тільки основні моменти варті на увагу небайдужого та думаючого читача.

Початок роботи комісії відтерміновувався з десятої ранку до непристойних «без чогось дванадцять».

Половина складу комісії очікувала на голову комісії, яка дивно відреагувавши на моє прохання ознайомитись принаймні з порядком денним засідання, несподівано зникла у владних коридорах Ірпіньміськвиконкому.

Пересічні ж ірпінці, що мали намір бути присутніми на засіданні комісії, в залу засідання допущені не були та напружено очікували в коридорі.
В повітрі невловимо відчувалось наближення буревію. Це було «написано» на обличчях деяких депутатів, та в помітно знервованих діях секретаря комісії, що час від часу вибігав з зали засідання та дзвонив по телефону.

Трохи знизив «градус напруженого очікування» несподівано завітавший Секретар Ради пан Білецький.
Можливо тільки в цей день відомий «матюгальник» та дебошир(це той що напередодні підтвердив відомий вислів: що «матючинням він не лається, бо він на ньому розмовляє» ) випромінював особливо позитивні емоції, а значить присутнім пощастило не потрапити під «крепкоє словцо» офіцера податкової міліції!

Дикунство в стінах Ірпінської міськради!

Обцілувавши всіх присутніх членів комісії чоловічої статі, але підозріло при цьому проігнорувавши єдину присутню жінку з відділу архітектури Світлану Володимирівну, ірпінський «Містер Чемність» був здивований відсутністю порядку денного та матеріалів для розгляду. Зазначивши при цьому, що можливість забезпечення присутніх необхідним матеріалом у Ірпіньміськради є!

Наперед скажу, що повний пакет необхідних для розгляду документів я бачив тільки у Голови комісії, Секретаря та доповідачів(спеціалістів архітектури та земресурсів)! Всим іншим так не пощастило!
Навіть у Заступника Голови комісії «ударівки» Марини Власюк матеріалів для розгляду не було.

Близько дванадцятої години по полудню прийшла Голова комісії та «підтягнулись» спізнілі.
Питання які виносились на розгляд озвучували спеціалісти відділів архітектури та земресурсів Ірпіньміськради.

Для пересічного громадянина зрозуміти суть питання не виявляється можливим, мені навіть здалось що і більшість членів комісії не завжди розуміла про що йшла мова.

Складалось враження що керівники комісії винайшли для себе нову мову спілкування (земельну феню) яка базується на недомовках, натяках та жестах. А привілей володіти цим видом спілкування належить тільки обраним для «таємної місії» депутатам, та і то не всім.

Але палиця, як відомо має два кінці, тож втаємничивши інформацію від загалу, «шифрувальники» несвідомо «інфікували вірусом недовіри» інших членів земельної комісії. А значить конфлікти та непорозуміння між депутатами неминучі.

Підтвердженням цьому стало завершення засідання земельної комісії, коли чемні (на вигляд) і поважні ( за чутками) депутати чоловічої статі «зійшлись в двобої» за право забудовувати Ірпінську землю!

Аргументи та докази, виголошені на «веліком і магучем крепком словце» змусили присутніх згадати теорію Дарвіна про походження людини: «от нижестоящей животной формы», та мимоволі перенесли слухачів в «передпокої» пана Білецького, в момент його найвищого апофеозу як «Глашатая» секретаріату Ірпіньміськради.

В запалі ж суперечки було виголошено те про що не прийнято казати вголос – відкрилось, хто ж насправді стоїть за утаємниченими забудовниками які так вправно знищують останні зелені зони
Приірпіння.

«Депутатський слід» був очевидний.

І нехай шановний читач не звинувачує мене в упередженості, бо тільки наївний може повірити в незаангажованість тих хто приймає рішення в земельній комісії Ірпеня.

Адже недаремно кількість депутатів-забудовників, або причетних до так званого «містобудування», в Приірпінні виросла в арифметичній прогресії, і це незважаючи на тотальну кризу в будівельній галузі.

Кінцівка цього «театру абсурду» була типовою для часів бандитської доби 90-х., коли незадоволені опоненти обіцяли «уаргументувати» один одного до повного знищення!
Це в чергове підтверджує тезу: «що в бізнесі немає друзів а є виключно фінансові інтереси».

Шкода тільки що місця для захисту інтересів виборців в «земельних розборах» депутатів немає. А для більшості депутатів Ірпіньміськради шляхетне поняття «служіння народу» підмінене на постулат: «спочатку собі а іншим – що залишиться».

Тож, так і не задовільнивши «апетити» всіх бажаючих, народні обранці розійшлись — ймовірно готувати «вендету».

А значить війна забудовників неминуча?

Моє ж прохання надати мені(представнику депутатської фракції Київоблради) для ознайомлення матеріали що виносились на розгляд земельної комісії, Мельник Олена Володимирівна проігнорувала, мотивуючи тим що ПОРЯДОК ДЕННИЙ ФОРМУЄТЬСЯ В ПРОЦЕСІ ЗАСІДАННЯ, та порадила звернутись письмово з таким клопотанням через секретаріат!

Ось таким цікавим та насиченим виявився буденний робочий день земельної комісії. І це тільки один день «депутатського служіння», а скільки їх вже відбулось, та скільки ще буде ..!

Ігор Домбровський
помічник народного депутата.
Київська обласна рада.
Фракція ВО «СВОБОДА».
Категорія: Регіональні | Переглядів: 909 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
14.03.2012
Респект автору за матеріал! СВОБОДА прийде- ПОРЯДОК наведе!
Слава Україні!

12.03.2012
3. префект [Материал]
Дуже цікавий матеріал, класна стаття - дякую, Ігоре ! Написано все правдиво. Читаючи, насолоджувався епітетами та відчував дух атмосфери засідання, адже знаю добре цей контингент комісії... Козирна чувайка - Мельник...- прийшло таке тихе, а вже навчилося дурити народ і красти; чупакабра- марвіхерша - Олійнич - відома персона ірпінцям, не таеба представляти; шухарик базарний - Гачков - п'янчужка, брехло і баламут, фортові законники... Гнати у шию ціх проходимців !!! Через суд з конфіскацією, без права займати керівні посади...

08.03.2012
2. Тамара [Материал]
Спасибо за интересный материал.Неужели никто не найдет управу на эту голубую банду? Куда делись настоящие мужчины?

06.03.2012
1. Іван [Материал]
Голова комісії: Мельник Олена Володимирівна -сестра Петра Мельника, ректора податкової академії.
Секретар комісії: Гачков Андрій Миколайович-комунікатор між комісією та кабінетом на вул. Карла Маркса(резиденція Петра Мельника).
"робота комісії" це прихована легітимізація "волі родини Мельників"!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]