Головна » 2010 » Листопад » 24 » Як підготуватися до випускних тестів: поради студентів для школярів / ОНОВЛЕНО
19:02
Як підготуватися до випускних тестів: поради студентів для школярів / ОНОВЛЕНО

On-line реєстрація на пробне тестування завершується 10 грудня. Студенти, які вже не раз випробували свої сили у попередніх роках, влаштовують у школах свої невеличкі майстер-класи й діляться з учнями досвідом.

До відкритого уроку в селищі Коцюбинське вдалося роздобути навіть оригінали зошитів, які були цього року на тестуванні.

Виявляється, знайти їх не так уже і важко. Український центр оцінювання якості освіти зголосився їх надати, але попросив направити звернення від депутата селища.

Зразки завдань та відповіді за 2010 рік є в Інтернеті. При бажанні їх можна знайти і на Петрівці. Головне розуміти, чи відповідають вони офіційній версії.

Отже, викладачів та школярів не так уже і важко забезпечити оригінальними зошитами попередніх тестувань. Тепер учні можуть звернутися до дирекції й зробити собі при потребі ксерокопію. Організатори тренінгу попросили викладачів наприкінці уроків приділяти час розгляду тестових завдань.


Найтиповіші помилки, через що найчастіше подаються школярами та батьками апеляції, за словами фахівців, це неправильне маркування у листку-відповіді номеру власного зошита.

Іноді, наприклад, замість хрестика під номером 12 учень ставить два хрестики поряд під номером 1 і 2. Комп’ютер зчитує помилкову інформацію й бали за тестування можуть не відповідати дійсності.

Ті, хто вже не раз складали ЗНО, радять добре харчуватися й відпочивати, вміло планувати свій час, слухати в дорозі аудіокниги задля економії часу, більше доби нічого не повторювати перед тестуванням й заходити в аудиторію за кілька хвилин до початку, аби нервова атмосфера вірусувала учня мінімально.

До початку тестування викладачі рекомендують ознайомитися із зразками зошитів, правилами оформлення, щоб свідомість під час інструктажу не працювала посилено над новим обсягом інформації.

У самому зошиті можна писати й робити помітки, але з листком відповідей треба поводитися вкрай обережно. Оскільки його перевірятиме комп’ютер. Якщо ж введена неправильна відповідь, то слід заштрихувати квадрат, й новим хрестиком відзначити правильну.

Завдання із попередніх років у тестах 2011 року не буде, запевняють працівники Центру оцінювання якості освіти. Комп’ютерна програма наповнює тести за принципом ротації.

Для юних коцюбинчан викладачі майстер-класів підібрали низку сайтів, які можуть допомогти з on-line тестуванням .

Практики поділилися спостереженнями, що комп’ютер приблизно порівну розподіляє варіанти відповідей в усьому тесті. Тобто зазвичай виходить майже однакова кількість відповідей А, Б, В, Г.

Студенти свідчать, що бували випадки, коли на шпаргалки не реагували, але радять про такі порушення одразу повідомляти й не носити з собою те, через що більше нервуєш, ніж користаєшся.

З такими тренінгами волонтери від імені Української студентської спілки їздять школами й діляться досвідом.

Вони вже побували за підтримки посольства США в низці шкіл й продовжують свою непомітну, але таку потрібну для нашого суспільства роботу.

Кожен з них пояснює учням, що вступити чесно до найкращих закладів країни – можливо. Вони є тому безапеляційним доказом. Як не дивно, разом із ЗНО вступ без хабара став реальністю.

Студенти щоправда критикують нововведення 2011 року, які роблять результати ЗНО не єдиним показником для вступу.

Використовуючи матеріали
www.kotsubynske.com.ua

Категорія: Освіта | Переглядів: 862 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 10
10.12.2010
10. Аноним* [Материал]
Я не оправдываюсь,я говорю то,что есть, и захищаю права своей школы!
Может и я играла, а может и не я
что с этого?
что Вы можете сделать?
и мы никого не просили приходить и россказыть нам что-то!
так что будьте любезны, не вмешиватся не в свои дела!

10.12.2010
9. To анонім, вона ж alinka345 [Материал]
У статті чітко написано, що карти заховали не відразу. Справа не у тому чиї проблеми вирішувати, а у повазі до людей, які прийшли вас чогось навчити, причому безкоштовно і витрачаючи свій власний час. Щодо того, щоб сказати, де в карти не грають?? У моїй школі не грали. мабуть тому вона ввійшла в 10 шкіл України по ЗНО свого року і всі 150 випускників поступили до нормальних університетів.

І ще. Зважаючи на Ваш мейл і те, як ви виправдовуєтесь: то не ви часом грали в карти? smile


09.12.2010
8. Учениця [Материал]
Слідкуючи за цим непорозумінням, виходить, що самі учителі винні у всьому... Але чому? За що заслужили вчителі такого ставлення та думки? Хіба ж вони винні цьому? Звісно, відповідальність не знімається, бо вони відповідають за виховання дітей під час перебування у школі, але вони не в змозі контролювати увесь час дії учнів. Якщо дитина перейняла з вулиці певні манери, звички з поганих компаній, змінити її важко. Тим паче якщо це 11 клас, отже це вже повністю дорослі та самостійні особи.
Шановна Ірина Федорів, можливо, ви порадите дії, котрі в майбутньому будуть запобігати таким вчинкам? І не будете так критикувати школу, судячи з такої неприємної обставини?

08.12.2010
7. Аноним* [Материал]
Тоже мне проблему нашли, в карты играли!
и что? покажите мне хотя бы один клас в школе,который не играет в карты!
Уважаемые,вы зашли в клас, и ученики спрятали карты! Есть свидетели!
И не надо говорить,что было всё во время урока!
Вы пришли про ЗНО россказывать,а не решать проблемы в школе,это не ваше дело!

30.11.2010
6. Жора [Материал]
Ну играли так играли. Кто хотел для себя полезное с того урока вынес. Я думаю это не стоит таких споров. Я думаю что они не кому не мешали таким поступком. А дети они и есть дети это тоже надо учитывать. Нашли проблему.

29.11.2010
5. Юлія [Материал]
Мені шкода,що у Коцюбинському є такі недалекоглядні і немудрі люди,які ще й вчителі....
Схвалювати гру в карти в школі....не розумію.....
Окрім того перекрутити абсолютно ситуацію,начебто відкритий урок було не для школярів проведено.........повна маячня!

29.11.2010
4. Батькам [Материал]
Батьки, а ви вмієте читати??? Написано ж у статті, що ця зустріч була організованр для підготовки ваших же дітей до тестування. І витрачений час студентів? Про яку лекцію ви говорите? Розумієте, що написавши, що бажаєте, щоб ця зустріч була останньою, ви самі виступаєте за гірші результати ваших дітей на тестуванні. Я сам випустився 3 роки тому зі школи, і у нас не просто не грали у карти у школі, а коли була можливість прідготуватися з вчителями до ЗНО, то 90% учнів були згодні самі сидіти до 8 години вечора у школі.

29.11.2010
3. Ірина Федорів [Материал]
Дуже хочу знати, хто з викладачів школи схвалює те, що в приміщенні ЗОШ можна грати в карти.

Щойно телефонувала директору школи, аби поточнити, які є правила. Виявилось, є наказ, який забороняє грати в приміщенні школи в карти. Я з ним ознайомлюсь і вивішу на сайт найближчим часом.

Тепер питання до викладача: чи порушувати наказів дирекції школи є нормою? Як має поводитись викладач школи, якщо бачить, що накази дирекції школи порушуються?

Не дивно, що діти спокійнісінько грали в карти, бо для них, виходить, через такий підхід викладачів до гри в карти (= порушення наказу дирекції) - це норма.

Я гадаю, і викладачам і батькам є над чим задуматись.

Редакцію сайту прошу оприлюднити прізвище викладача, який вже публічно виступає за порушення наказу дирекції школи.


29.11.2010
2. Ірина Федорів [Материал]
Це не лише мене шокувало, а й студентів, які самі нещодавно випустилися зі школи.

У мене карт не було в школі, у моїх однокласників також.

Студенти трьох вишів теж сказали, що вони в карти у школі не грали. Вони, на відміну від мене, випустилися рік - два тому.

Може, це новий тренд на перевах грати в карти... На перервах у нас готувались до наступних уроків і до іспитів, особливо в 11 класі. Молодші класи, якщо залишалися в школі, то на продовженому дні робили уроки на наступні дні разом з викладачами.

Якщо батьки і вчителі випускних класів за те, щоб діти грали в школі в карти навіть на перерві, то треба говорити не лише з учнями, але й з батьками й викладачами. Можливо в стінах загальноосвітньої школи на великій перерві офіційно організувати картярські змагання, раз так прийнято?

Для обурених батьків:

Я готова з Вами зустрітися й переговорити задля уникнення непорозумінь, бо це не остання моя поява у нашій школі. Мій номер +38 050 419 12 49.

ПС (І зрозумійте одне, не для мене були зібрані діти. Мені для самореалізації не потрібно читати лекцію у школі. Це для покращення рівня школірів були запрошені студенти, які витратили свій час, по такій погоді приїхали в селище, готували і шукали корисну інформацію для заходу, що був погоджений з директором, який у свою чергу визнав, що це було необхідно для школярів. Цей захід був також узгоджений з освітянами з відповідної установи в Ірпені).


26.11.2010
1. батьки [Материал]
Нам, батькам, прикро, що Вас, шановна ДЕПУТАТ, ще щось шокувало в нашій школі!!! Для Вас були зібрані наші діти, ВАм надали змогу у вільний для них час прочитати лекцію і Ви принижуєте гідність наших вчителів???? Щиро надіємося, що ця зустріч була останньою!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]