Головна » 2010 » Грудень » 3 » На питання відповідає керівник Соціальної ініціативи «Рідне Коцюбинське» Володимир Жарков
16:00
На питання відповідає керівник Соціальної ініціативи «Рідне Коцюбинське» Володимир Жарков
Вибори позаду, і селище Коцюбинське, як і решта населених пунктів, повернулося до «нормального» життя. Нині – ні агітацій, ні піар-кампаній. І більшість благодійних справ кандидатів у селищні голови та депутати, певно, відійдуть у минуле, а деякі вже відійшли. Проте Володимир Жарков, як і започаткована ним Соціальна ініціатива «Рідне Коцюбинське, й надалі працюватимуть на благо коцюбинчан. Бо проблем, які чекають на своє вирішення, у селищі вдосталь. Володимир Жарков розповів кореспондентам «РК», що планує робити задля покращення життя коцюбинчан.

- Володимире Олександровичу, Вам не вдалося здобути перемогу на виборах селищного голови. Як ви оцінюєте такий вибір коцюбинчан?

- Такою є воля народу. Тому засуджувати її я не маю ніякого права. Можливо, люди, як часто буває, побоялися кардинальних змін в апараті селищної ради. Бо часто думається, краще, так як є, аніж невідомо що, аби тільки гірше не було. Це дуже прикро, бо, залишаючи стан речей таким, яким він, ми ніколи  не доб’ємося підвищення якості нашого життя та помітного розвитку нашого селища. Я завжди був переконаний і досі залишаюся при такій думці, що коли за кілька років не відбувається прогресу, та люди не відчувають позитивних результатів діяння своїх обранців, то іншого виходу, крім кардинальних змін у владі – немає. Та, на жаль, народ не поділяє такої думки або й поділяє та боїться її втілювати в життя. Тому мені болить душа та вселяється страх за те, яким буде наше селище та як житимуть люди в ньому. Адже проблем наразі у нашому Коцюбинському – дуже багато. І їх треба терміново вирішувати.
Я хотів би щиро подякувати всім тим, хто підтримав та віддав свій голос за мене на цих виборах, а також людям, які весь цей час були й залишаються поряд зі мною. Ми провели важку, але приємну роботу. Я йшов до людей із відкритим серцем, тому втома компенсувалась задоволенням від роботи та результатів, які ми з командою досягли. Хоча ми й не перемогли на виборах, проте можемо з упевненістю говорити, що свій обов’язок перед селищем ми виконали сповна. А все інше залежить від Бога та вибору людей, хоча деякі з них, на жаль, його не мали…

- До виборів очолювана вами соціальна ініціатива «Рідне Коцюбинське» активно працювала над розв’язанням наболілих проблемних питань коцюбинчан. Що буде зараз, після закінчення виборчої кампанії?

- Коцюбинське - рідне для мене селище, а  люди, які живуть в Коцюбинському -  рідні для мене люди. Я знаю всі проблеми селища не з чуток, бо зіткнувся з ними особисто. Я так само спускаюсь по сходам свого  будинку, їду по дорогам Коцюбинського, проїжджаю через старовинний ліс, спостерігаю, як молоді люди, замість того, щоб відпочити у родинному колі, розпивають спиртні напої просто перед магазином. І якщо чесно, то мене просто бере розпач, коли я бачу, що життя мешканців Коцюбинського з кожним роком стає все важчим. Саме це спонукало мене заснувати соціальну ініціативу „Рідне Коцюбинське”. Я хочу запевнити всіх коцюбинчани, що, незважаючи на те, що влада в селищі не змінилась, ми ні в якому разі не будемо зупинятися. Наша ініціатива працювала та буде працювати  для людей, а не на результат виборів! Так завжди було і буде. Тому ми й надалі реалізовуватимемо свої ініціативи по покращенню добробуту коцюбинчан, незважаючи ні на що. Сподіваюсь, що Соціальна ініціатива «Рідне Коцюбинське», яку я очолюю, зможе впливати на рішення селищної ради, адже якби там не було, підтримку людей (і досить суттєву!) ми отримали.

- Тобто проекти Соціальної ініціативи «Рідне Коцюбинське»  будуть працювати й надалі?
- Звісно. Проекти, які ми започаткували задля підвищення якості життя коцюбинчан, будемо реалізовувати й надалі. Бо вони успішно діють і суттєво  допомагають людям із вирішенням їхніх проблем. Тому ні в якому разі не можна підводити людей і припиняти наші ініціативи. Газета «Рідне Коцюбинське», Служба правопорядку, «Створи ОСББ», Юридична консультація, проекти «Соціальне житло», «Підземний перехід» і «Зниження тарифів на теплоенергію» реалізовуватимуться і в майбутньому. Більше того, ми плануємо створювати нові проекти, про які обов’язково будемо повідомляти наших односельчан та залучати їх до співпраці, спільними зусиллями розвиваючи наше рідне Коцюбинське.

- Які саме проблеми вимагають сьогодні нагального вирішення?

- На сьогоднішній день проблем у Коцюбинському більш ніж досить. З кожним роком нерозв’язаних владою питань стає все більше й більше, вони накопичуються й зараз розібратись, що й до чого, надзвичайно складно.
Потребують вирішення проблеми комунального господарства. Зараз у Коцюбинському 25 багатоповерхових будинків вимагають ремонту. Його проведення, на мою думку, можливе лише за умови створення ОСББ, ефективність та результативність якого я можу довести всім мешканцям Коцюбинського особисто: ви можете завітати до будинку на вул. Паризької комуни, 5. Там стоять відеокамери; прибудинкова територія обнесена парканом, стоянка охороняється, а  в під’їздах тихо і затишно. І найголовніше: тарифи втричі менші, ніж по всьому Коцюбинському. Візьмемо простий приклад: теплозабезпечення. Мешканці нашого ОСББ сплачували 3 грн 20 коп за квадратний метр в опалювальний сезон. В той же час тариф компанії «Мастеренерго», яка на сьогодні майже монополізувала коцюбинський ринок тепла, складає 8 грн 12 коп. Кожна людина може сама прийти і переконатися в цьому, розпитавши мешканців будинку. Я твердо переконаний: цей досвід необхідно перенести на все місто.
Потребує вирішення й питання доріг, яких у Коцюбинському не так  вже й багато, тому не зрозуміло, чому вони не ремонтувалися увесь цей час. Я вже неодноразово пропонував провести капітальний ремонт доріг (з обов’язковою умовою – обладнати дороги пішохідним переходом і велосипедною доріжкою), створити  транспортне комунальне підприємство „КоцюбинськеТрансАвто”, що дозволить здешевити проїзд до Києва вдвічі, спільно з міською радою Ірпеня і Міністерством транспорту України запустити додаткову експрес-електричку до Києва, а також провести реконструкцію залізничної станції. На жаль, поки що жодна моя пропозиція не знайшла позитивної відповіді з боку селищної влади. сподіваюся, що в майбутньому мені, моїй команді та небайдужим мешканцям Коцюбинського вдасться втілити в життя ці плани. 
Звісно, мене турбує проблема облаштування залізничного переходу. Бо через колію офіційно можна перейти лише надземним переходом, що знаходиться практично в аварійному стані та є надзвичайно незручним для мешканців. Тому люди вже давно протоптали пішохідну стежку просто через рейки – усупереч усім правилам безпеки. Але мені боляче дивитися, як діти та дорослі ходять по цьому вкрай небезпечному місці. Вже був трагічний випадок, коли на цих коліях загинула дівчинка. Після такого, здавалося б, будь-який чиновник, якому справді небайдужа доля свого селища, хоча б намагався щось зробити, аби убезпечити своїх земляків від біди. Байдужість і бюрократія – ось на що Соціальна ініціатива «Рідне Коцюбинське» наштовхувалась щораз, намагаючись зрушити розв’язання цієї проблеми з «мертвої» точки. Та попри всі перепони та палки в колеса від наших політиків я буду продовжувати боротися за безпеку своїх односельчан і не зупинюся, доки в нас не з’явиться безпечний перехід. Адже це – найважливіше.

- Говорячи про безпеку, вулицями Коцюбинського ввечері досить страшно ходити…
- Так, цілком з вами згоден. Більше того, до мене як до депутата, зверталися люди з проханням підвищити охорону правопорядку в селищі. Сьогодні у Коцюбинському діє міліцейський штаб, який нараховує аж трьох працівників міліції. Чи це є нормальним явищем для такого населеного пункту? Відповідь очевидна: ні. Тому Соціальною ініціативою «Рідне Коцюбинське» спільно зі школою бойових мистецтв «Пересвіт» було створено власну службу правопорядку – добровільне громадське формування. Воно суттєво допомагає  міліції стежити за спокоєм та порядком на вулицях Коцюбинського. Більше того: я вважаю, що в селищі необхідно створити відділок муніципальної міліції та обладнати публічні й небезпечні місця камерами відеоспостереження.

- Та бандитизм і розбійництво – це наслідок масової незайнятості молоді. Бо молодим людям насправді немає куди подітись у вечірній час, тому й не дивно, що кількість пияк і наркоманів зростає.
- На жаль, ви описуєте цілком реальну картину. І мене бере страх за наші майбутні покоління, коли я бачу, як хлопці та дівчата віком 14-18 років розпивають спиртні напої просто серед білого дня та посеред вулиці. Мене особливо турбує це питання, бо у мене самого ростуть діти, і я хвилююся за їхнє майбутнє. Сьогодні у Коцюбинському не вистачає уваги для молоді. Тому ми плануємо реалізовувати програму розваг для молоді. Я вже неодноразово порушував це питання перед іншими депутатами селищної ради, та, на жаль, поки підтримки в депутатському корпусі не знайшов. Але Соціальна ініціатива «Рідне Коцюбинське» планує власними силами організовувати цікаве дозвілля для молоді, літніх людей і всіх, хто прагне весело проводити свій вільний час. У наших планах – влаштовування найрізноманітніших видів активного відпочинку, спортивних ігор та смішних  конкурсів для молодих людей у літню пору на свіжому повітрі, а в холодну – в приміщенні. На людей похилого віку чекають вечорниці. Адже національна українська традиція – влаштовувати затишні посиденьки, де можна поспілкуватись та потанцювати – не вмре ніколи. Ми повинні забезпечити цікаве та насичене дозвілля своїх односельчан, щоб братися за пляшку чи цигарку в них не було ні часу, ні бажання.
Здається, що перераховані вище проблеми – незначні й вирішаться миттєво. Але я переконаний: якщо селищна влада так само буде закривати на них очі, Коцюбинське може просто занепасти, а повернути гідний і достойний рівень буде надзвичайно складно. Названі мною проблеми – лише крапля в морі. Їх потрібно вирішувати терміново і всім селищем. І я ще раз хочу наголосити й підкреслити: незважаючи на те, що після виборів селищна влада Коцюбинського не змінилась, Соціальна ініціатива «Рідне Коцюбинське» буде й надалі працювати задля добробуту селища, допомагати всім його мешканцям у вирішенні їхніх проблем. Адже найважливіше для нас – не зайняти крісла депутатів чи селищного голови, а зробити Коцюбинське найкращим селищем Київської області і покращити життя всіх без винятку його мешканців.

Розмовляла Марина КОСТЮК
Категорія: Вибори 2010 | Переглядів: 1081 | Додав: Daygger | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 3
05.04.2011
3. Житель [Материал]
Уважемый Андрей, что конкретно Вы имеете ввиду под словом "этих бандюков"?

24.12.2010
2. Альбина [Материал]
считаю его достойнім кандидатом, все кто против-просто завидуют, думаю он еще будет и порадует нас при власти

24.12.2010
1. Андрей [Материал]
Истребить нужно этих бандюков, а не пускать их к порядкам Коцюбинского! Пересвит это и есть безпридельщики и бандиты, которые хотят чтобы мы все были под ними!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]