Головна » 2012 » Квітень » 4 » Паркан будівельників повалили, а екскаватор підпалили / Колонка автора
20:07
Паркан будівельників повалили, а екскаватор підпалили / Колонка автора
Дослідник київських вирубок Микола Кузін розповів щойно, шо нарешті кількість протестів проти нищення зелених зон перейшла в якість.

Несанкціонована вирубка соснового лісу поблизу вул. Ушакова потягнула за собою не лише мирний протест. Акції небайдужих громадян, котрі 21 березня о третій годині дня зібрались висловити незадоволення діями забудовників, передувала акція прямої дії з боку радикально налаштованої молоді.

Близько тридцяти молодих людей, що представилися націоналістами, о пів на третю організованою колоною підійшли до місця проведення будівельних робіт. Робочі саме почали встановлювати будівельний паркан довкола території майбутнього будівництва. Єдина одиниця встановленої на будівельному майданчику техніки, екскаватор, вирівнював ґрунт.

Фото svidomo.org.ua

Буквально за 10 хвилин після появи народних месників екскаватор вже палав, паркан був повалений, а дехто з робітників вибрав за краще видертися на будівельний контейнер, щоб краще бачити. Нікого не били.

Натомість, потрощивши все, що мало вигляд будівельного інструментарію, молоді люди пішли.

Разом із міліцією, що прибула о третій годині, з’явились і "цивільні” протестанти із листівками.

Активістка "Репортерів без кордонів” та член громадської мережі САМ Оксана Романюк не шкодувала слів: "Кореспонденти плакали від щастя. Буквально перед самою акцією по захисту Святошинського лісопарку, 20 бетменів в чорних масках кинули коктейль Молотова в бульдозер, побили вікна в будках і зникли. Ніяк себе не ідентифікувавши. Коли ми підійшли з плакатами, застали розкурочений і розбитий бульдозер, розвалений і попиляний ліс, робітників, які з матами бігали навколо всього цього, і міліцію”.



За словами Романюк, пізніше ще приїхав "якийсь депутат від київради, став на фоні бульдозера, як квіточка, і наобіцяв народу сім мішків гречаної вовни”.

Причиною такою різнопланової активності громадян стала нахабна діяльність забудовників, котрі 20 березня без абияких дозвільних документів вирізали ділянку лісу на місці звичного відпочинку киян.

Народ, здається, готовий до радикальних дій.

UPD

(Коли вже опублікував цей пост, виявилося, що Ірина Федорів також написала про цю подію)

УП.Ігор Луценко


Переглядів: 621 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]