Головна » 2012 » Квітень » 13 » На мітингу люди спалили опудало мера і протестували проти незаконних рішень влади
15:21
На мітингу люди спалили опудало мера і протестували проти незаконних рішень влади
  Двадцять восьма сесія  6 скликання  Ірпінської міської ради, яку чекали понад два місяці і яка мала відбутися 12 квітня, не відбулася!  Цього разу її довелося відмінити  через те, що на неї не з"явилася більшість депутатів, членів "ПР". Що ж стало причиною масової неявки народних обранців?
 
  Чи то невідома хвороба підкосила слуг народу, чи то підготовка до найбільшого народного свята Пасхи змусила депутатів роз"їхатися по домівках, але сесія, на яку з нетерпінням очікувала громада, не відбулася.   На порядку денному цієї сесії мали розглянути 267 питань! Як пояснив міський голова В.Д. Скаржинський "сесія відміняється через те, що немає необхідного кворуму". Звісно, шкода, що сесію довелося відмінити, адже на її порядок денний виносилося стільки важливих питань! Залишилися без розгляду і депутатські запити, і питання відділу економіки, і юридичного відділу, і відділу містубудування і архітектури... Особливо нагального розгляду потребували питання юридичного відділу, які маються розглядатися в десятидений термін, чи не найголовнішим з яких є питання "Про розгляд протесту прокурора  міста Ірпеня на рішеня Ірпінської міської ради    від 14. 04. 2011 р. №440 - 10 - У1 " Про визнання нечинними рішень Ірпінської міської ради". Даремно хвилювався головний редактор "Ірпінського вісника" Василь Закревський,звіт якого мали заслухати на цій сесії (хоча подейкують, що звіт цей вже не вирішує нічого і є суто формальним, бо контракт з головредом продовжили  і так, без всякого звітування).  Даремно чекали люди на вирішення своїх питань, бо без рішення сесії "зависають" понад 100 питань і тому доведеться чекати знову...


Колективне звернення громади, яке зачитали на мітингу перед сесією міському голові


Володимире Даниловичу!

          Ми, представники  громади Приірпіння, вкотре намагаємось «достукатись» до Вас. Так сталося, що Ви знову обіймаєте посаду, на яку Вас мав би обрати народ, але для багатьох мешканців міста легітимність міської влади під великим сумнівом.

        За час, поки "хазяйнуєте” Ви та ваша команда, мальовниче Приірпіння практично знищене, і в перспективі може стати екологічно небезпечним для життя. Нас дивує, як Ви ще не втопилися в морі наших звернень ,вимог  та клопотань, при цьому залишаючись сліпим і глухим до проблем мешканців міста. Безкінечні відписки, цинічне ставлення до людей та відверта брехня – це те, що громада щоденно отримує від влади.

Ми вкотре нагадуємо міським очільникам наші претензії до влади та міського Голови:

1. У місті відбувається відвертий "дерибан” землі, яка належить ГРОМАДІ. Утаємничено, на підставних осіб, виділяються земельні ділянки, тоді як прості громадяни, що дійсно потребують покращення житлових умов, можуть про це тільки мріяти. Все це списується на попередню владу, тоді як Ваш підпис стоїть під рішенням, яке забирає у громади останні парки, сквери, місця відпочинку.

2. Ваші дії обмежують доступ громади  до інформації про розпорядження комунальним майном та бюджетними коштами. Віднесення цієї інформації до конфіденційної  прямо заборонено Законом "Про доступ до публічної інформації”. Більше того, інформація про виділення земельних ділянок територіальної громади, є з зрозумілих причин відкритою та суспільно значущою інформацією. Про це говорять і норми Закону "Про доступ до публічної інформації” і статті Конституції України, адже саме територіальна громада є справжнім власником комунального майна - органи місцевого самоврядування лише управляють ним.

3. Ви та Ваша команда має намір "протягти” генеральний план розвитку міста, який перетворить  Ірпінь з курортної зони  в густонаселений спальний район Києва, ще й маєте нахабство цим гордитися. Намагання фальшувати громадські слухання, або взагалі їх не проводити говорить про одне – влада не бажає чути справжню думку громади щодо перспектив розвитку міста і обслуговує тільки інтереси забудовників.

4. Інвестиційні проекти, які начебто реалізуються в Ірпені, мали б сприяти розвитку інфраструктури міста, тоді як за весь час Вашої "плідної” роботи  в Ірпені не побудовано жодного дитячого садка, розбиті дороги, в аварійному стані знаходяться комунікації, під загрозою система водопостачання.

5. Місто перетворюється на суцільний смітник, тоді як контроль за ефективністю та  якістю роботи комунальних служб – Ваш прямий обов’язок. Не створена ефективна система контролю за благоустроєм, та дієва система впливу на тих осіб, які свідомо засмічують місто.

6. Громада, "завдячуючи” Вашій  владі,  отримала найвищі в регіоні тарифи на житлово-комунальні послуги, водопостачання та ін.

7. Ви намагаєтеся, попри бажання громади, впустити в місто шкідливі та небезпечні виробництва. Нам завод по переробці мазуту не потрібен!

8. Влада усувається від вирішення проблем, які з’явилися внаслідок неправомірних дій попередньої влади  (незаконне відчудження  прибудинкових територій по вул. Дзержинського2, Дзержинського13  та інш. ). Відповідь влади одна – ідіть, судіться, ми ні при чому. Громаду спочатку підставляють, а потім кидають напризволяще. Така бездіяльність влади є недопустимою.

Оцінюючи вищезазначене, громада робить висновок, що Ви – неефективний мер, тому маєте піти з посади. Забирайте свою команду та йдіть шукайте собі іншу громаду! Нам не потрібна така влада!

НІНА КОСТЕНКО
Категорія: Регіональні | Переглядів: 769 | Додав: Daygger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 8
28.04.2012
8. Патріот [Материал]
Вчора, 27 квітня сесія відбулась в закритому режимі в кабінеті №2 Міськвиконкому. Мельник пригнав студентів і "маладі ригіони" провели мітинг в підтримку Скаржинського! Представників громади, і опозиційних депутатів на сесію на пустили. Юрко Прилипко(депутат від ПР, в минулому кримінальний авторитет)підтягнув братву, яка заблокувала вхід в приміщення. Міліція злочинно не втручалась. Керував цим беспрєдєлом- депутат КОР ірпінчанин Борзіло Ігор. angry

22.04.2012
7. Іван [Материал]
Треба пам'ятати головне-ні в якому разі не зменшувати тиск на владу!
Треба готуватись до продовження протистояння...

17.04.2012
6. єйо [Материал]
Повністю підтримую звернення громади і хочу додати, що давно вже треба гнати у шию цього прохіндея - динозавра скаржинського - НА НАРИ З КОНФІСКАЦІЄЮ !!! Як уже набридло дивитися на цю брехливу, злодійську,
тупорилу фізіономію... І совісті ні на грам немає - люди плюють йому у свиняче рило, а воно все лізе і лізе до корита...

17.04.2012
5. Сашко [Материал]
вилы и топоры брать?

17.04.2012
4. Іван [Материал]
Банда призначила сесію(яка не відбулась) на четвер 19 квітня. Громада має зібратись ще потужніше ніж на минулому тижні. Повна мобілізація.>(

17.04.2012
3. vbrh [Материал]
Скорей бы уже эта вся мафия Ирпенского региона начала рушится, я вот слышала, что Верховна Рада поручила Прокуратуре, МВС и СБУ разбиратся со Скаржиком..

13.04.2012
2. Сашко [Материал]
А когда уже начнут рвать нашего Вадика и ОПГ "Спильна мета".
Кстати в день ирпенской манифестации Вадик Садовский круто "бухал" в кафе "Хатор" с известным силовиком, а потом после "пляхана водовки" силовик укатил на серебристой октавии, а Вадик на "не своей" орендованой Субару. Наверное Вадик избрал себе меру пресечения-грошова застава и делал очередной взнос! Но вот не могу вспомнить- пьяный за рулем преступник, или Селищный голова? angry

13.04.2012
1. Итек [Материал]
Ниче, сейчас у кого то, где то задымится)))) Мусорам дали отмашку, они разорвут Скаржину, как Тузик отряпку))))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]